92-годишният Джордж Сорос предава контрола върху своята фондова империя на 37-годишния

...
92-годишният Джордж Сорос предава контрола върху своята фондова империя на 37-годишния
Коментари Харесай

Сорос предава контрола върху фондовата си империя на сина си

92-годишният Джордж Сорос предава контрола върху своята фондова империя на 37-годишния си наследник Александър Сорос, съобщава The Wall Street Journal.

Алекс Сорос е декларирал, че ще продължи да поддържа американските леви политици и да взе участие във вътрешната политика на Съединени американски щати, защото самият той е " по-политически деен " от татко си. В първото си изявление като правоприемник Алекс Сорос споделя, че благотворителното начинание на фамилията на стойност 25 милиарда $ ще ускори поддръжката му за правото на гласоподаване и аборт, съобщава ТАСС, представена от " 24 часа ".

През декември бордът на шефовете на фондация " Отворено общество " на Сорос  избра за ръководител сина му Александър. Така 37-годишният Алекс размени татко си на този пост. Той също по този начин служи като президент на Комитета за политическо деяние на Сорос. Освен това Алекс Сорос е единственият член на фамилията в капиталовия комитет, който управлява Soros Fund Management, компанията, която ръководи средствата на фонда и фамилията. Според представителя на предприемача през идващите години по-голямата част от 25 милиарда $ ще отидат във фондация " Отворено общество ". В същото време към 125 милиона $ ще бъдат заделени за комитета за политически дейности.

В първото си изявление, откакто беше определен за ръководител на организацията, Алекс Сорос споделя, че ще продължи да поддържа американските леви политици и да се занимава с вътрешната политика на Съединени американски щати, защото самият той е " по-политически деен " от татко си.  Бизнесменът сподели още, че се тормози от опцията Доналд Тръмп да бъде избран отново за президент на Съединени американски щати след изборите през 2024 година „ Колкото и да ми се желае да извадим пари от политиката, до момента в който другата страна го прави, ние също ще би трябвало да го създадем “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР